Login

usercockpit

Narukvica prijateljstva

Narukvica prijateljstva je zvanični simbol projekta "Fudbal za prijateljstvo" i predstavlja znak tolerancije, ravnopravnosti i zdravog načina života. Narukvica je osmišljena 2014. godine i sastoji se iz dva jednostavna konca plave i zelene boje.

Plava boja simbolizuje jasno, vedro nebo koje je jedno za sve i rodno za svakoga, mirno i bez nepogoda, kakvo bi i trebalo da bude. Zelena je boja fudbalskog igrališta, nepromenljivog i dostupnog za sve, u bilo kojoj zemlji sveta, bez obzira na uzrast, pol i društveni status.

Učesnici projekta "Fudbal za prijateljstvo" razmenjuju Narukvice prijateljstva pre početka prijateljskih fudbalskih utakmica i drugih događaja u okviru projekta. Vezivanje Narukvice prijateljstva simbolizuje spremnost učesnika da postanu prijatelji i da se pridržavaju ključnih vrednosti projekta - tolerancije i prijateljstva među stanovnicima različitih zemalja.

Kao ambasadori pokreta "Fudbal za prijateljstvo" deca učesnici poklanjaju Narukvice prijateljstva poznatim ličnostima iz sveta kulture i sporta, novinarima i predstavnicima vlasti. Na taj način, Narukvica prijateljstva promoviše vrednosti projekta i privlači nove pristalice pokreta "Fudbal za prijateljstvo".

GLOBAL MEDIA PARTNER

GENERAL MEDIA PARTNER

SPECIAL LANGUAGE PARTNER

LOCAL MEDIA PARTNER

This website uses cookies to enhance usage, for web analysis, advertising purposes and to integrate social media. You hereby give consent for this website or third-party suppliers to place cookies on your device. For more information please see our privacy policy